Снимка: Outnow.ch

Въпреки че в света изглежда доминират екстровертните личности, не бива да подминаваме интровертите. Едни безкрайно интересни персонажи, които могат да научат всички останали на много важни уроци за живота. 

Ако екстровертите общуват с всеки, то интровертите градят смислени и дълбоки взаимоотношения. Какво можем да научим от един интроверт? Ето няколко ценни урока. 

Превърнете се в ефективен слушател 

В сравнение с екстровертите, интровертите са много по-добри слушатели. Те не умеят да бъдат повърхностни в комуникацията. Редица изследвания показват, че способността им да бъдат добри слушатели и оратори ги прави по-добри лидери, отколкото екстровертите.

Уменията за слушане на интровертите могат да бъдат благоприятни в личния живот и да засилят емоционалната интимност и свързаност. 

Оценявайте уединенията 

Кратките срокове за завършване на определена задача не са проблем за интровертните личности. Дори да трябва да прекарат уикенда в пълна изолация, за да завършат проектите с цел постигане на успехи, те рядко биха се чувствали като изолирани от света.

Те се чувстват добре и щастливи, когато работят сами. Може би, защото имат предимството да се фокусират върху едно нещо за продължителен период от време, без да се разсейват. Ето защо е добре всички останали да се опитат да бъдат понякога в уединение, особено когато се стремят към успех.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase