Снимка: Outnow.ch

Любовта е безгранична и има много лица. Тази, която двама души изпитват един към друг, може да бъде наистина специална. Но какво най-често забравяме за нея? 

Любовта е избор. Тя е различна от чувството на похот, което обикновено изпитваме в първите седмици от връзката, защото похотта е кратка. Ние сами избираме дали да обикнем даден човек, или не. 

Любовта не е увлечение и не граничи с манията. Тя не води до чувство на собственичество един към друг. Любовта е устойчива емоция. 

Любовта отнема време. За истинската любов трябва време, в което тя да може да се развие. Нужни са доверие и уважение, за да се чувстваш физически безопасно и емоционално защитен с партньора си. 

Заедно с времето любовта изисква и много търпение. Да се научиш да обичаш, означава да се научиш да бъдеш търпелив. Ако очаквате нещата да се случват твърде бързо, да имате пленяваща любов с партньора, значи имате погрешна представа за връзките. Не насилвайте събитията, търпението е един от най-ценните уроци, които може да научите.

В любовта трябват действия, не само думи. Тя е действие, изискващо постоянни усилия от всяка страна, от двама души, които дават еднакво емоции и жертви един към друг. Любовта е като път – понякога има препятствия, с които трябва да се справим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase