Снимка: outnow.ch

Всяка работа и всяка професия е свързана до някаква степен със стрес. Просто времето, в което живеем, не ни позволява да работим с необходимото спокойствие.

Ето защо все повече хора страдат от "работен стрес“, който не им позволява да живеят живота си пълноценно. Немалко са и служителите, които работят прекалено много като часове и изхабяват себе си емоционално.

Може би вие самите смятате, че прекалявате с работните си ангажименти? И то често? Хубаво е, че имате съмнения, тъй като по този начин можете по-лесно да приемете проблема и съответно да се справите с него.

Дори обаче да не смятате, че работите повече, отколкото трябва, прочетете следващите редове. Те ще ви покажат кои са знаците, че трябва да намалите работата си и че наистина имате проблем:

1. Редовно отменяте планове с приятели или членове на семейството си

Или пък сте спрели изобщо да си правите планове, тъй като знаете, че те почти никога не биха се осъществили. Не е изключено да получавате пасивно-агресивни съобщения от приятели, с които не сте се виждали от седмици. Членовете на семейството ви пък едва ли разбират вашия изключително натоварен график и на тях им липсвате най-много.

2. На всички им е омръзнало да слушат как се оплаквате от работата си

Спомняте ли си кога за последно говорихте добре за своята работа и не се оплаквахте? Не? Така е и с всички хора около вашата личност. Това показва, че вие сте прекалено обсебени от работата си и не сте способни да отделите ума си дори за малко от тази тема.

Още по темата можете да прочете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase