Снимка: Outnow.ch

Хората се делят основно на два вида темперамент – интроверти и екстроверти. Интровертите са вглъбени в себе си, по-усамотени са, спокойни и резервирани. 

Докато екстровертите са хора, насочили енергията си навън. Те са дейни, експресивни, спонтанни, избухливи и с прибързани реакции. Характеризират се с активност, нужда от популярност и общуване с други хора. Екстровертите често са инициативни и с повишен ентусиазъм. 

Какво можем да научим от екстровертите? 

Екстровертите обикновено са страхотни оратори 

Те могат да разказват истории, да омайват с интересни преживявания, разказани по още по-интересен начин, да въвличат останалите в своите приключения. 

Именно заради това свое качество екстровертите са добри комуникатори. Те са подходящи за професии, свързани с общуване с клиенти, наставляване на персонал, обучение или ръководене. 

Те са предприемчиви 

Най-общо казано, екстровертите са авантюристични и обикновено се възползват от нови ситуации и възможности, без да се замислят особено. 

Тяхната отвореност към другите е забележителна. Те са психически гъвкави и могат да мислят едновременно за постигане на успехите си и впускане в приключения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase