Снимка: outnow.ch

Може би помните как, когато сте били деца, празниците в края на годината са били любимите ви дни заедно с лятото? Тогава училището изчезва и идват само почивните дни, изпълнени с приятни емоции и много подаръци.

С течение на годините обаче тръпката от празниците се притъпява и детското вълнение избледнява. Все още изпитвате удоволствие да бъдете заедно със своето семейство, но неудобните въпроси, които ви задават всяка година, някак не са ви особено приятни.

Как и защо любимите ви празници се превърнаха в нещо толкова досадно?

Ето няколко причини, които със сигурност биха „оправдали“ факта, че празничното време в края на годината става все по-лошо с напредване на възрастта:

1. Вече не получавате големи подаръци.

Помните ли колко хубаво беше, когато „Дядо Коледа“ ви донасяше играчките, които си пожелавахте? Тези времена безвъзвратно са отминали и единственият начин да получите желания подарък, е да си го купите сами или пък да намекнете за него поне 100 пъти на половинката си.

2. Трябва да работите в дните преди и след Коледа.

Когато бяхте ученици, зимната ваканция беше една от любимите ви, тъй като включваше всички вълнуващи празници и много дни почивка. Сега обаче вече сте възрастни и имате задължения. Налага ви се да работите в дните преди и след Коледа. Някак с времетраенето на почивката се убива и тръпката от нея.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase