Снимка: Outnow.ch

Коледните и новогодишните празници са приятно и дългоочаквано време от годината, в което се предполага, че трябва да си прекарате добре с близките, семейството, приятелите и половинката си. 

Донякъде това е така, но Коледа може да се окаже и доста голяма предпоставка за разваляне на отношенията и приключване на връзката. 

Оказва се, че много двойки късат преди, по време на или след Коледа. Главната причина за това е стресът.
Стресът, който предизвикват празниците, може наистина да повиши сериозно напрежението. Цялото приготовление покрай подаръците, украсите, планирането на почивните дни, пътуванията, посещенията на близките, самите близки и роднини – всичко може да се окаже голям препъникамък. 

Проучванията показват, че контролът на емоциите в този диапазон на годината е значително по-трудно изпълним. Така се създава идеалната предпоставка за избухване на буря между партньорите, чиято сила може да доведе до тотална раздяла. 

Трябва ли да скъсате около празниците и кога е точното време за това? 

Бъдете честни 

Не изчаквайте да се стигне до грандиозен скандал, а след това да се извинявате и да съжалявате за нещата, които сте казали. Хубаво е да умеете да искате и да давате прошка, но прекалено тежките думи нараняват силно и не се забравят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase