Снимка: outnow.ch

С всяка изминала година феминизмът все повече се разраства и все повече жени успяват да се „изравняват“ с мъжете. Въпреки това, докато дойде времето за пълно равенство между половете, ще минат още много години. Все още съществуват двойни стандарти по отношение на нежния и силния пол.

Една жена може да се сблъска с тези двойни стандарти всекидневно, а защо не и по няколко пъти на ден – все пак те обхващат много области от живота на дамите. Вероятно вие самите сте ставали жертва на някои от тези двойни стандарти или казано с други думи – осъдили са ви за нещо, за което иначе не биха казали нищо, ако ставаше въпрос за мъж.

Вижте кои са най-досадните двойни стандарти, с които жените се сблъскват твърде често:

1. Многото сексуални партньори
Всички знаем каква е разпространената философия по този въпрос – един мъж с много жени е „играч“ и „мъжкар“, докато една жена с повече сексуални партньори е наричана с доста нецензурни думи, които определено не бихме искали да споменаваме. Истината е, че никой не може да определи по какъв начин човек трябва да живее и кое е правилно, защото всеки сам преценява за себе си. Клишетата в случая са излишни.

2. Спазването на диета
Диета не е непременно лоша дума. Много жени не са наясно как да спазват диета, но за също толкова много дами това е начин да се грижат за тялото си и за здравето си. Няма нужда жените да бъдат осъждани от другите, защото искат да положат усилия да изглеждат по по-добър начин. Едва ли някой би осъдил толкова лошо някой мъж в същата ситуация.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase