Снимка: freeimages.com

Те ухаят вкусно, могат да бъдат закупени почти навсякъде и са любими на деца и възрастни – бързите храни. Колко често консумирате от тях? Тук са 5 добри причини, които ще ви накарат да се замислите дали не е време да ги изключите от менюто си. 

Причиняват умора 

Когато не разполагате с достатъчно време за обяд или закуска, пропускате хранене или купувате нещо за хапване от заведенията за бързо хранене. След като се нахраните усещате ситост, която е в пъти по-кратка като време в сравнение с един здравословен и питателен обяд например. 

Тежките въглехидрати не разполагат с всички необходими хранителни вещества като протеини и полезни въглехидрати, за да се поддържате енергични и здрави. Често след хапване на бързите храни усещате и умора, което нарушава нормалния ви ритъм на работа. 

Бързите храни могат да доведат до депресия при тийнейджърите 

Хормоналните промени при тийнейджърите оказват влияние върху промените в настроението и поведението им. Здравословното хранене е от ключово значение за поддържането на хормоналния баланс. 

Според учени бързите храни и липсата на основни хранителни елементи в тях може да увеличат риска от появата на депресия с до 58%. 

Консумацията на нездравословни храни влошава храносмилането 

Честата консумация на бързи храни с високо съдържание на трансмазнини може да предизвика храносмилателни проблеми, като появата на киселини и запек.

Бързите закуски не съдържат така важните за храносмилането фибри, а когато са и пикантни, могат да раздразнят лигавицата на стомаха.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase