Снимка: outnow.ch

Гледайки „Сексът и градът“, човек остава с впечатлението, че жените се делят само на три категории: „омъжени“, „обвързани“ и „необвързани“. Разбира се, любовният статус е нещо важно, но той далеч няма да ви даде ясна представа каква жена стои срещу вас, дори да знаете, че тя си има половинка например.

Затова хората не бива да бъдат вкарвани в клишета, макар че много често се получава именно по този начин.

Ето защо много омъжени дами вече са изморени да чуват едни и същи твърдения и въпроси, свързани с тази тема. Ако вие самите сте от клуба на „семействата“, вероятно вече се сещате за някои от тях. Ако пък още не сте, по-добре избягвайте следните реплики:

„Кога ще имате деца?“

Макар че днес хората първо създават деца и след това се женят (евентуално), все още има малък процент от жените, които искат да се омъжат и след това да имат наследници. Не забравяйте обаче, че бракът не задължава хората да имат деца – някои двойки съзнателно избират да останат само двамата, други пък просто изчакват, докато трети имат здравословни проблеми. Щом не се говори за деца, явно темата не стои на дневен ред или пък не е подходяща за обсъждане – това трябва да ви е достатъчно.

„Как е бракът?“

Чувайки този въпрос, в ума на омъжената жена изниква друг въпрос: „Екзистенциален отговор ли иска, или просто е любопитна как я караме с мъжа ми?“. Може би изобщо не трябва да задавате подобен въпрос, тъй като каквото и да е, то е видно. Ако една жена грее и излъчва спокойствие, то явно в брака ѝ цари щастие.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase