Снимка: outnow.ch

Вие сте от хората, които почти винаги закъсняват за работа? Това със сигурност не се харесва нито на шефа ви, нито на вашите колеги. Все пак на работното място има поставени някакви правила, които трябва да се спазват от всички.

Освен че перманентното закъснение може да ви осигури уволнение, то говори зле и за вашата личност – несериозен служител, който не може да спазва дори най-елементарните правила в офиса. Ако не искате хората да мислят по този начин за вас, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да спрете да закъснявате често за работа:

1. Станете организирани. При редовно закъснение за работа първото нещо, което трябва да направите, е да подобрите своята точност и да станете по-организирани. След като сутрините ви се струват кратки, започнете да се организирате още от предишната вечер за работа. Подгответе дрехите си и подредете чантата си, за да не се налага на следващата сутрин трескаво да търсите ключовете или портмонето си.

2. Настройвайте си по няколко аларми. Проспивате ли постоянно алармата си? В този случай настройте поне две различни аларми. За всеки случай може да направите и повече, в случай че понякога бъркате бутона „отложи“ с бутона „спри“ и по този начин си гарантирате успиване. Направете звука максимално силен и сложете телефона на някакво разстояние от вас, за да не може лесно да го изключите и да продължите да спите.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase