Снимка: outnow.ch

Добрата комуникация е от съществено значение за стабилната връзка. С нея може да избегнете много конфликти, които иначе развалят спокойния ви любовен пейзаж. Всъщност липсата на адекватно общуване може да стои в основата на много ваши проблеми. Всички сме хора и правим грешки, но само правилното разрешване и обсъждане на разногласията може да гарантира хормоничен живот.
 

Време е да разберете кои са признаците на лошата комуникация и ако разпознаете своята история в тях, значи трябва да вземете необходимите мерки:

1. Не се изслушвате. Това е един от най-очевидните признаци, че определено имате проблем – който и от вас да говори, другият просто не се вслушва в думите му. По този начин вие, а и вашият партньор, започвате да смятате, че да говорите е напълно безсмислено и че мислите ви са незначителни за другия човек. Осъзнайте, че както вие искате да бъдете слушани и разбирани, същото иска и партньорът ви от вас.

2. Пасивно агресивни сте. Пасивната агресия е една от най-опасните форми на комуникация, тъй като в дългосрочен план тя може да навреди сериозно на стабилността на връзката ви. Опитвайте се да запазвате спокойствие по време на спорове и премисляйте нещата, които говорите, за да не нараните половинката си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe