Снимка: photl.com

Решението за осиновяване на дете е труден избор, който много двойки са принудени да вземат поради невъзможността да имат свое собствено дете. Напоследък зачестяват случаите на стерилитет на двойките и то в млада, детеродна възраст, което е притеснително не само от психологическа гледна точка, но и от мащабна, с оглед на отрицателния прираст.

Ако някога ви се случи ваши близки да оповестят, че ще се решат на тази нелека стъпка, има някои неща, които в никакъв случай не бива да казвате! Вярно е, че новината е шокираща, но пребройте до 10 и премълчете, ако някоя от следните реплики ви хрумне импулсивно!

„Изчакайте още малко! Ще забременееш, когато се отърсиш от стреса. С моя приятелка така се случи.“  

Това е най-честата реплика, която може да се чуе в такива случаи. Не бързайте и вие да я изтърсвате, а помислете за чувствата на тези хора и отчаянието, което ги е довело дотам. Вместо това приветствайте решението им и ги поощрете, защото това е хуманен жест, който заслужава адмирации.

В крайна сметка не всички двойки с репродуктивни проблеми са готови да предприемат тази крачка.

„О, мой далечен близък разбра, че е осиновен и сега в семейството настъпиха ужасни драми. Сигурни ли сте, че искате да преминете през това?“  

Във всяко семейство има проблеми, независимо дали децата са осиновени или не. Животът ни сблъсква с всякакви абсурдни ситуации и не можем да ги избегнем. Просто трябва да намерим начин да ги преодолеем. Същото е и в този случай – никога не можем да знаем какво ще се случи в бъдеще.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase