Kадър от филма "Последният ергенски запой 2"; Снимка: outnow.ch

Липсата на сън води до постоянна умора, затлъстяване, липса на концентрация и т.н. Тя обаче има и някои ефекти, за които не сте и подозирали.

По-добре ги научете сега, а не от опит, за да не се окажете в доста неловки ситуации!

1. Може да доведе до халюцинации и грешни спомени
Изследване на университета в Калифорния твърди, че ако не си доспивате, може да попаднете в един илюзорен свят. Когато не са се наспали, хората започват да си измислят разни неща, да имат неверни спомени и да разбират погрешно казани думи и действия.

2. Превръща ви в кълбо от нерви и бунтар
Недоспиването изостря нервите и изведнъж в офиса започват да ви дразнят всички неща – дъвченето на дъвка на колегата, тракането на клавиатурата, дори кихането на някои колеги. След като сте изнервени пък, вие самите се превръщате в неприятна личност, която не иска да се подчинява и дори саботира работата на колектива.
Учени от Южна Каролина са на мнение, че при по-малко от 6 часа сън, човек не може да контролира емоциите си и може да се държи доста фриволно, агресивно и неучтиво.

3. Убива скоростта на сперматозоидите ви
Лошият сън веднага оказва влияние на качеството на спермата ви. Малкото часове за почивка забавят скоростта на сперматозоидите до 25 %, а също така може да се променят техният размер и форма.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase