Снимка: photl.com
Да обичате или поне да харесвате работата си – това е важна предпоставка за щастлив живот изобщо. За жалост, много хора вършат нещо, което не им допада, или пък са принудени да работят в кофти обстановка, както и да търпят непоносим шеф.

В тези мрачни сценарии единственото спасение е напускането на работата. Момент, за който може би сте мечтали дълго време. Вероятно искате да изкрещите всичко, което сте задържали в себе си дълго време. Но все пак въздържайте се за ваше добро. Ето и кои са нещата, които не бива да правите, когато напускате работа:

1. Не се дръжте неприлично.

Потиснете яростта и неудовлетвореността си. Усмихвайте се и бъдете вежливи. Дайте предизвестие, че ще напускате. Предложете да помогнете в търсенето на човек на вашето място. Направете всички тези неща, защото светът е много малък и не се знае дали след години пътищата ви отново няма да се пресекат с шефа, когото не можете да понасяте. Не рискувайте и напуснете достойно.

2. Не дразнете своите колеги.

Оставането в добри отношения с колегите си е също толкова важно, както да останете в добри отношения с шефа си. Не говорете против някои свои колеги и не се хвалете с прекрасната нова работа, която сте си намерили. Опитайте се да отговаряте максимално честно на въпросите.

Останалите съвети може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase