Снимка: outnow.ch

Представете си, че търсенето на работа е като диетата. Повечето хора се опитват да намалят храната или да се откажат напълно от определени хранителни продукти, вместо просто да заместят нездравословните със здравословни такива.

При търсенето на работа доста хора също допускат много грешки, което всъщност им пречи да намерят професионалната реализация, за която мечтаят. Вероятно и вие сте подведени от някой нездравословен навик, заради който не успявате да си намерите хубава работа.

За да сте сигурни, че не саботирате собственото си развитие в работен план, вижте кои са лошите навици при търсене на работа:

1. Мислите, че интервютата имат нещо общо с вас.

Вие не отивате на интервю, за да бъдете пасивни и само да отговаряте на въпроси. Вие трябва да влезете в ролята на продавачи, които се опитват да убедят своя клиент да закупи определен продукт. Колкото по-убедително се представите, толкова по-добре за вас. Интервюто няма почти нищо общо с вас самите. Шефовете се интересуват по какъв начин вие ще помогнете за решаването на проблемите на компанията и как ще подпомогнете нейния успех.

2. Опитвате се да бъдете най-квалифицираният кандидат.

Честно казано, най-квалифицираният човек рядко получава работата. Освен това дори и най-подготвеният кандидат може да има години опит и квалификационни степени зад гърба си, но просто да не се вписва във визията на компанията. Най-добрият кандидат за дадена позиция е този, който ще ѝ бъде полезен и който има желания и умения за съответната позиция.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase