Снимка: photl.com

Съществуват много предразсъдъци и митове по отношение на връзките и брака. За съжаление, много често се случва така, че те стават причина за провал в отношенията. 

Когато си мислите, че връзката ви трябва да протече по определен начин, имате точна представа или идеал за това какви искате да са взаимоотношенията ви, но в действителност нещата не се случат така, неусетно отношенията ви започват да се разяждат. 

Ето защо е от решаващо значение да не се доверявате и да не следвате митовете, които се ширят по отношение на връзките. Вижте най-изненадващите предразсъдъци, на които никога да не обръщате внимание! 

Мит № 1 – Добрата връзка няма нужда от поддръжка! 

Тоест ако отношенията ви са прекрасни и идилични, няма нужда да подклаждате огъня, да правите жестове, да правите компромиси, да угаждате – изобщо да се стараете. 

Фактът е, че дори най-силните и стабилни взаимоотношения имат нужда от поддръжка и упорита работа. Не разчитайте на това, че щом нямате проблеми сега, значи няма да се появят никога! Дори и добрите взаимоотношения имат нужда от полагане на усилия и старание за запазването им. 

Мит № 2 – Ако партньорите се обичат истински, те знаят нуждите и предпочитанията на другите! 

Изобщо не е задължително! Никой не е длъжен да може да чете мисли. Ако разчитате на това схващане, можете да очаквате сблъсъци рано или късно. Комуникацията е задължителна във всички аспекти на връзката. 

Мит № 3 – Ако сте наистина влюбени, страстта никога няма да изчезне! 

Благодарение на романтичните филми и романи този мит се е загнездил дълбоко в умовете на мнозина, което им пречи да приемат тривиалната истина. Страстта преминава наистина с времето, няма да е същото цял живот (ако приемем, че сте открили човека на живота си). 

Но бъдете щастливи, защото остава нещо много по-ценно – любовта, подкрепата, нежността и емоционалната интимност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase