Кадър от филма "Хем боли, хем сърби"; Снимка: outnow.ch

Ако сте двойка отскоро и в момента планирате първата си обща почивка със своята половинка, то трябва да имате някои неща предвид. Почивката може да бъде, както и истинска спойка за двама влюбени, така и може да обтегне отношенията им и дори да доведе до раздялата им.

За да не ви сполети вторият, безрадостен сценарий, добре е да вземете под внимание следните съвети:

1. Не се подвизавайте в неизвестното.

Може да сте авантюристи по душа, но ви съветваме да планирате първата си обща почивка със своя нов партньор на място, което вече сте посещавали (или поне единият от вас е посещавал). В противен случай има голям риск да се озовете на място, което да разочарова поне някой от вас и от там да се започне едно негодувание, едни оплаквания и т.н., които да отровят ваканционната атмосфера. Освен това на първата си почивка вие ще се радвате най-вече един на друг, така че не е задължително да сте на място с много туристически атракции.

2. Сложете маска на лошите си навици.

Ако имате някакви неприятни лични навици, най-добре е да ги държите скрити на този етап от връзката си. Ще имате достатъчно време да свалите маската си по-нататък, но не го правете на първата си обща почивка - шокът ще е твърде голям. Бъдете особено предпазливи, ако половинката ви иска да споделяте душа/банята заедно, така че да можете да запазите своите сексапил и загадъчност.

3. Внимавайте с промените в настроението си.

Първата обща почивка на една нова двойка е идеална възможност за партньорите, да се представят в целия си блясък... или точно обратното. Когато двама души са гаджета, те прекарват заедно по няколко часа на ден, но когато са на почивка, те са заедно по 24 часа в денонощието и могат да видят и наблюдават различни свои настроения и състояния. Те виждат реакциите си, когато са под стрес, виждат настроенията си сутрин, след като се събудят или когато са гладни и уморени и т.н. Тук е моментът да проявите толерантност към поведението на половинката си, но и да внимавате вие самите да не се изложилите с прекалено чести смени на настроенията.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe