Снимка: Wikimedia Commons

Животът е подарък от съдбата. Много хора не осъзнават колко трябва да са благодарни, че са се родили, независимо какви изпитания и трудности им се случват. Ако ви се струва, че вашият живот е най-скапаният и не си струва да го живеете повече, преди да вземете съдбоносно решение относно продължаването или не на живота си, запознайте се с най-лошите начини, по които човек може да си отиде от този свят. След това си помислете пак! 

Гладуване до смърт 

Ако бурно се бунтувате срещу нещо и възнамерявате да изразите бунта си чрез гладна стачка, ние ще се опитаме да ви разубедим. Гладуването носи изключително мъчителни последици, които ще ви се сторят като неспирен ужас.
Тялото може да просъществува около 60 дни без храна, при положение, че приемате течности!

Но след около седмица започва кошмарът. Развиват се симптоми, предизвикани от стремежа на организма да запази така необходимите за съществуването му мазнини. Черният дроб започва да действа панически като произвежда токсини, които в големи количества са много вредни за собствения организъм. 

Преди да изтече първият месец от гладуването ви ще загубите около 18-20% от телесното тегло. Тогава започва истинският ад – тялото започва да „консумира“ собствените си мускули, за да се снабди с енергия. Така, самоизяждащото се тяло в крайна сметка се погубва и умирате от полиорганна недостатъчност. Мъчително. 

Да ви залее лава 

Е, този вид смърт надали се среща често, особено по нашите ширини, но решихме да развенчаем мита за моменталното потъване след падане в лава. Понеже сме готови да се хванем на бас, че много хора мислят, че така се случва!

Пък и знае ли човек – Витоша е угаснал вулкан, но може да се събуди! Няма нищо сигурно!
И така, не се потъва толкова лесно и мигновено в лавата, за съжаление! Ако случайно попаднете в басейн от лава, поради относителната плътност на лавата ще „кацнете“ отгоре, след което ще... избухнете в пламъци.

Много тъжно.
Как изгарят нещата, цопнали в лава, е установено благодарение на експеримент, който представлявал хвърляне на 30-килограмова торба с храна в течна лава. Естествено, торбата се възпламенила тутакси.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase