Кадър от филма "Дон Джон". Снимка: outnow.ch

Има хора, които се раждат с по-труден характер, с по-хаплив език и с по-големи претенции. Всичко това се отразява на отношенията им с другите, които често са сложни, конфликтни и объркани. Ако имате съмнение, че сте от тези личности, които често вбесяват близките и губят приятелите си, то вижте дали имате следните 10 характеристики:

1. Вие необмислено губите времето на другите. Всеки път, когато закъснеете за среща, вие се държите така, сякаш вашето време е по-важно от това на тези, които са ви чакали и не се извинявате. Освен това във всяка една ситуация вие демонстрирате, че вашият собствен малък свят е единственият, който има значение. По този начин вие причинявате малки неудобства на другите, които постепенно започват да ги вбесяват.

2. Вие игнорирате хората, които не са на вашето "ниво". Има хора, които просто отказват да говорят и дори да поздравяват тези, които им изглеждат безинтересни. Те се държат с тях сякаш са невидими, въпреки че всеки ден може да пътуват заедно в асансьора или метрото. Има едно лесно правило в това отношение: Кимайте с глава на всяка позната физиономия, с която кръстосате поглед или поне леко се усмихнете. Просто се дръжте така, сякаш този човек съществува за вас, дори автоматично да забравите за него след като го подминете.

3. Вие сте твърде напористи и нахални. Има хора, които редовно искат услуги от другите и не приемат отказ. Те дори не искат услугите достатъчно учтиво, а го правят с един нахален, арогантен маниер, сякаш другите са им длъжни за нещо. Дори наистина да се нуждаете от нещо, не забравяйте, че вашите нужди са си ваш проблем. Светът не ви дължи нищо. Хората ще са склонни да ви помогнат, ако виждат, че вие също бихте им помогнали в подобна ситуация или ако изпитват поне известна симпатия към вас.

4. Вие пренебрегвате близките си в нужда. Някои хора са много настъпателни, когато искат услуга, но когато някой поиска нещо от тях, се скриват в миша дупка. Дори да не вярвате в кармата, поне вярвайте, че доброто е като бумеранг и винаги ще се върне при вас под една или друга форма

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase