Кадър от филма "Раздялата"; Снимка: outnow.ch

Нищо не убива по-бързо и по-сигурно романтичните отношения между двама души от една лоша комуникация във връзката им. Ще ви изброим няколко дразнещи навици в поведението, които много хора прилагат на половинката си, дори без да се усетят. Някои индивиди са особено склонни да ги използват и това често саботира връзките им и проваля щастието им в дългосрочен план.

Ето и какво да избягвате в поведението си/отношението си към своя партньор:

1. Да въртите очи в неодобрение, докато половинката ви се опитва да говори с вас. Това е един често срещан комуникационен навик, който категорично вреди на връзката. Всички го правят в даден момент, когато изгубят самообладание или просто не могат да се сдържат да изкажат своето негативно отношение. Е, ако искате да увеличите чувството на задоволство във връзката ви и като цяло да подобрите интимността с партньора си, то заменете лошия навик с нещо по-конструктивно.

2. Да протакате умишлено да отговорите на своя партньор по горещ въпрос. Този неприятен навик може да се превърне в основата на изграждането на бариера между вас и половинката ви. Когато сте в разгара на конфликт, е много по-добре да намерите начин да изразите истинските си чувства и да си кажете всичко, което ви е на сърцето и душата. Искреността може да доведе до по-конструктивен диалог помежду ви.

3. Да избягвате да разговаряте с половинката си на теми, които са ви неприятни или с които не сте съгласни. Това, че си затваряте очите за проблемите в отношенията ви, не означава, че те ще изчезнат с магическа пръчка. Научете се да говорите дори по неприятните теми, за да се опитате достигнете до консенсус.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase