Кадър от филма "Фалстарт"; Снимка: outnow.ch

Когато скъсате с някого, се изкушавате да останете приятели, защото не искате той да изчезне съвсем от живота ви. Клише, но пък често отговаря на истината. Оставайки приятели обаче, е все едно да се сдобиете с кофти прическа – косата ви все пак расте и всички тайно говорят зад гърба ви заради избора ви.

Истината е, че веднъж влезете ли в света на романтиката и интимността, после е много трудно да държите нещата на платонично ниво. Ако искате да продължите да имате отношения (било то и „приятелски"), това е друга тактика на отричане на Голямата раздяла.

Ако сте изпитвали емоции към някого, то е логично да ви е трудно да го оставите да напусне живота ви. Нека ви помогнем да вземете това решение. Ето защо не трябва да оставате приятели с бившия:

1. Той никога няма да ви даде честен съвет

Всъщност вие също не бихте били обективни, особено ако ви поиска съвет за някое момиче. Може би ако сте мазохистка, ще му помогнете да продължи напред...

2. Боли ви повече, отколкото сте щастлива

Тази разводнена форма на връзка е твърде мъчителна за вас и всичко го знаят. Преди по-малко от месец сте облизвали всеки сантиметър от тялото му, а сега си говорите за времето. Ще гледате заедно филм и ще си спомняте как сте се гушкали на дивана и как главата ви е била в скута му. Той пък ще седи пред отворения гардероб и ще се чуди какво да облече, защото преди вие сте му давали съвет. И най-гадното е, че другият е точно срещу теб и не ти дава същата привързаност и отдаденост както преди.

3. По-трудно ще дадете шанс на друг

Ако бившият ви е постоянно пред очите ви, то вие няма как да се загледате сериозно в друг мъж. И без това сравнявате всеки с него, а и ако някой все пак мине вашите „тестове" и сравнения, ще се почувства доста неловко, ако разбере, че сте близка с бившия си.

4. Прекалено много смесени сигнали

Това, че все още ви нарича с прякора, който обичате, и продължава да пуска шегички, на които вие винаги сте се смели, не означава, че питае същите чувства към вас, както преди. Или пък означава? Присъствието му постоянно ще ви кара да си задавате въпроси и ще ви обърква.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase