Кадър от филма "Кумът"; Снимка: outnow.ch

Нищо не казва по-убедително „обичам те“ от романтично предложение за брак и красив, изящен пръстен. Не всички жени обаче остават впечатлени от предложението, което техният любим е подготвил. Всъщност една на всеки пет жени е останала разочарована от начина, по който са ѝ предложили брак.

Ново проучване показва, че 21 на сто от всички сгодени, омъжени или разведени жени, са били недоволни от предложението за брак, но не са казали нищо на своята половинка. Сега обаче отчитат тази своя постъпка като грешка. 13 на сто от дамите дори били толкова разочаровани, че им се искало да се разплачат, след като нещата не се случили така, както те си ги представяли.

Жените също се обиждали на своите мъже, че не им предлагали брак на колене, както традицията повелява. Друга причина за разочарование била, че мъжът не успял да организира „специално“ предложение или пък не попитал родителите за ръката на дъщеря им.

Някои двойки дори спорили относно брачното предложение, докато една част от дамите решили да споделят разочарованието си със свои приятелки, но не и с партньора си. Изглежда съвременните бъдещи булки са толкова вкопчени в идеята да имат идеалния годежен пръстен, че са готови да помогнат с пари за неговото закупуване.

Изследването показва, че 45% от жените разглеждат възможността да дадат пари на своите половинки, за да имат перфектния пръстен. 7 на сто наистина го правят. Очевидно годежният пръстен е изключително важен за жените – повече от една трета от анкетираните дами (38%) заявяват, че пръстенът е толкова значим, понеже изразява любовта на техните половинки.

12 на сто от участничките в анкетата биха променили стила на своя годежен пръстен, а 10 на сто биха променили размера на своя диамант, вероятно с по-голям такъв, пише вестник Daily Mail.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase