Брад Пит и Анджелина Джоли; Снимка: Reuters

Сигурно ще ви прозвучи нелепо, че ви съветваме да взимате пример от любовния живот на знаменитостите. Все пак звездите в Холивуд не се славят с дълги бракове и продължителни връзки, но пък има и щастливи изключения. Ако се замислите, има много мъдрости на тема любов, които можете да извлечете за себе си, точно наблюдавайки живота (чрез медиите) на богатите и известните.

Едно е ясно за тях – любовта им изглежда гореща и приказна, годежите и сватбите им са повече от пищни, а разводите и разделите им – бурни и драматични.

Дали е точно така, те си знаят. Едно ясно – много хора по света обичат да слушат пикантни подробности за любовния живот на любимите си светски двойки, като искрено страдат, когато те се разделят (защо Орландо и Миранда се разделиха за Бога!), радват се на тяхното щастие, фантазирайки за подобно (а вие не искате ли шест деца от Брад Пит?).

Тези истории донякъде са нашата съвременна митология, подобно на гръцката, само дето боговете са филмови звезди. Ние намираме любовния им живот за увлекателен, черпим примери от него и се учим от грешки на звездите, понякога несъзнателно.

А ето и пет мъдрости за любовта, които можем да извлечем от холивудските двойки:

1. Защитавайте взаимоотношенията си от външния свят

Благодарение на звездите от киното и риалити телевизията виждаме, че двойките, които парадират прекалено много със своята любов и споделят интимни подробности за отношенията си с обществеността, често накрая се разделят. Сякаш колкото повече говорят за любовта си, толкова по-бързо чувствата им изстиват. Примерите за това са безброй – Дженифър Лопес и Бен Афлек, Ник Лейчи и Джесика Симпсън, Памела Андерсън и Томи Лий.

Някои неща просто трябва да бъдат запазени само между двама души.

2. Влюбването заслепява, затова слушайте мнението на близките си

Вероятно Денис Ричардс и до ден-днешен съжалява, че се омъжи за чаровния Чарли Шийн, който докато я ухажваше, я засипваше с цветя и бижута, но веднага след като сключи брак с нея, започна да ѝ кръшка с проститутки. Тя е споделяла, че не се е вслушала в мнението на хората около себе си, които са я предупреждавали, че той не е мъж за нея, защото е била в плен на любовта.

Много хора вярват, че когато любовта ги порази като гръм от небето, пред тях ще се появи пътека, отрупана с червени рози. Но истината е, че силата на една връзка не се крие само в подаръците, романтичните изненади и сладките жестове, а изисква много повече. Ако вашите близки ви намекват или директно ви предупреждават, че партньорът ви не е такъв, за какъвто го мислите, то замислете се.

3. Не се впускайте в брак прекалено бързо

Независимо дали става дума за бърз брак в Лас Вегас ала Бритни Спиърс или мимолетен съюз като този между Рене Зелуегър и Кени Чесни, важното е да не бъдете нетърпеливи, когато става въпрос за сватба.

Някои звезди наистина бързат да стигнат до олтара, но после бракът им се разпада със същия светкавичен темп. Оженете се/омъжете се за вашата половинка, когато отношенията ви са станали по-спокойни и улегнали и можете да прецените трезво дали искате да прекарате живота си с този човек.

В действителност проучванията показват, че ако двойката е имала връзка от поне две години и четири месеца преди да сключи брак, шансовете ѝ той да бъде продължителен са по-големи.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase