Снимка: outnow.ch

Чувствате се предадена. Единственият човек, който е бил ваш приятел, любим, довереник и баща на децата ви (ако имате такива), ви е излъгал и с това е разтърсил целия ви живот. Сега сте бясна, шокирана и се съмнявате в себе си, защото той е предпочел друга дори и само за една нощ. Това е една от най-големите кризи в любовната връзка, в която може да изпаднете.

Но все пак сте решила да не го зарязвате и да останете. Има само един проблем: мислите, че не можете да му простите изневярата.

Как се прощава изневяра?

Болката е толкова голяма, че вече не можете да му имате доверие. А и съмнението, че може да го направи отново, буквално ви разяжда. Вече знаете, че няма да можете да понесете още един подобен „удар". Но ако не му простите, просто няма да може да продължите напред заедно.

Искате ли нещата да бъдат каквито бяха преди?

Повечето от нас искат това. Искаме да върнем връзката си в момента преди изневярата. Но това правилно ли е? Нали точно онзи момент, който искате да върнете, е довел до тази изневяра? Връщането назад във времето няма да реши проблемите.

Трябва да поемете по друг път и да опитате да направите връзката си по-добра отпреди. И заради това трябва да му простите.

Как точно да простите?

Вероятно вече сте осъзнали, че само изричането на думата „прощавам" няма да промени това как се чувствате. Прошката изисква време и усилена работа, за да бъде искрена. И тя започва с първата стъпка – приемане.

Приемането на случилото се ще ви помогне да обуздаете гнева си, раздразнението и да се опитате да върнете доверието помежду си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase