Снимка: Just Cavalli

Малко са хората, които като чуят "тантрически секс" и реално разбират за какво става въпрос. Този термин стана известен покрай британския певец Стинг, който преди години се похвали, че прави тантрически секс в продължение на часове с жена си Труди Стайлър. Всъщност Тантра означава задълбочаване на интимността и увеличаване на удоволствието, така че да извлечете най-доброто от сексуалния си живот.

Не забравяйте, че тази древна източна духовна практика не означава, че трябва да правите любов с часове, както твърди Стинг.

Според Марк Майкълс и Патриция Джонсън, авторите на книгата „Great Sex Made Simple: Tantric Tips to Deepen Intimacy and Heighten Pleasure", тантрическият секс има повече общо с психиката, отколкото с техниката.

"Коментарът отпреди 20 години е смешен, а все още има трайно влияние върху представите на обществото за Тантра", казва Майкълс.

"В класическия сексуален ритуал, участниците се покланят един на друг, като пред божества. Те трябва да предявят отношение на почит към своя партньор и към акта на любов. Според Тантра оргазмът може да бъде мистично преживяване, в което умът да се успокои, а вие да изпитате чувство на сливане."

Според авторите на книгата Тантра техниките удължават възбудата, а оргазмът продължава много по-дълго, отколкото при конвенционалния секс.

Ето няколко съвета как да включите елементи от тантрическия секс във вашата собствена спалня:

1. Съсредоточете се върху дишането си и върху това на партньора си.

"За хората е доста обичайно по време на секс, да правят нещата наизуст, без мисъл. Обърнете внимание на това, което преживява тялото ви, на начина, по който дишате и как вашият партньор отговаря на допира ви", казва Джонсън.

2. Давайте и получавайте.

"За да минете крачка напред, трябва да си взаимодействате сексуално със своя партньор, следвайки принципа - аз ще ти доставя това удоволствие, после ти ще ми доставиш на мен друго и т.н. Ние насърчаваме хората да дават толкова, колкото и получават по методичен начин. Не забравяйте и силата на целувките", казва Майкълс.

3. Направете си взаимен масаж - без да прибързвате със секса!

"Отделете един час, за да направите пълен масаж на тялото на своята половинка. Той трябва да завърши с генитална стимулация, но не и със секс. Направете това в различни дни. Възползвайки се от тази дейност и по време на любовната игра. Това ще ви даде шанс да откриете нови източници на удоволствие и може да ви даде нови прозрения за начина, по който си взаимодействате с партньора си дори и извън леглото."

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase