Снимка: sxc.hu

Всички любовни отношения между двама души имат своите слаби и силни страни. Дългите връзки от разстояние обаче са особено уязвими. При тях съществува допълнителната тежест от простата физическа липса. Когато двама партньори не са в състояние да бъдат близо един до друг, те оставят връзката си отворена за атаки на емоционално и психологическо ниво.

В подобна ситуация мъжът и жената трябва да избягват поведение, което може да предизвика недоверие и ревност. Натрупването на отрицателни емоции може да доведе до едно-единствено нещо, а именно прекратяване на отношенията. Поддържането на връзка от разстояние не е лесно и не всеки човек би издържал дълго време „заклещен“ в подобни обстоятелства.

Най-характерното нещо за отношенията от разстояние са телефонните разговори, които в голяма част от времето са свръзката между двамата партньори. Затова най-голямата грешка би била телефонните разговори да се превърнат в скучно бърборене, което не носи радост нито на жената, нито на мъжа.

Ето и кои са останалите грешки, които могат да провалят успешната връзка от разстояние:

1. Да „дишате във врата“ на партньора си. Всяка връзка, без значение дали от разстояние или не, трябва да дава нужната свобода на партньорите. Всеки един трябва да има свой собствен живот и да се развива. Въпреки това, когато хората имат отношения от разстояние, често те правят грубата грешка да се интересуват прекалено детайлно от своята половинка – къде е ходил/а вчера, какво ще яде за вечеря и с кого ще излиза утре. Добре е да показвате, че се вълнувате от своя любим/а, но не задълбавайте прекалено много в рутини и битовизми.

2. Вие сте несигурни в своята половинка. Ако не сте сигурни дали вашият партньор не се среща с други, когато е далеч от вас, това е знак, че не сте достатъчно емоционално зрели за връзка от разстояние. Също така не натяквайте на половинката си за отношенията между другите хора, които живеят заедно или се виждат всяка седмица. Вашият случай е по-различен и заслужава по-специално статукво. Съсредоточете се върху хубавите страни на вашата връзка и мислете за времето, когато ще прекарате време със своя любим човек.

3. Обвинявате половинката си в изневяра. След като семената на съмнението са посети във вашата връзка, това е началото на нейния край. Ако започнете да обвинявате своя партньор в евентуални изневери, без да имате конкретни доказателства за тях, това ще го отблъсне от вас. На никой човек няма да му бъде приятно да слуша измислени обвинения, свързани с колеги, приятели и познати. Все пак не забравяйте, че доверието е една от основите за успешна връзка, особено от разстояние.

4. Не включвате партньора си в своите решения. Когато двама души прекарват повечето време разделени, това прави всеки от тях по-самостоятелен. Въпреки това не трябва да си позволявате всеки път да взимате решенията на своя глава. Винаги се допитвайте до вашата половинка, когато става въпрос за неща, засягащи и двама ви. Например консултирайте се със своя любим/а кога ще му/ѝ бъде удобно да отидете на море, а не да резервирате хотела, без да го/я попитате.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase