Снимка: outnow.ch

Ментор е човекът, от който наистина можете да научите полезни неща, по отношение на работата си. Някой, който е минал по вашия път преди вас самия и може да ви покаже скритите дупки по него.

Менторът може да ви помогне да осъзнаете по кой точно път искате да тръгнете, докъде искате да стигнете, да ви помогне да определите целите си, да ви запознае с подходящите хора, да ви предупреди за опасностите и т.н.

Понякога е достатъчно да имате и един добър наставник в кариерата си, но за по-добри резултати трябва да си потърсите трима такива на различна възраст.

Ето и кои са те:

1. Менторът на вашата възраст

Това наставничество прилича повече на вид партньорски взаимоотношения. Наставникът на вашата възраст може да ви сближи с подходящите хора в службата (които познава преди вас) и да ви въведе в работата, като в същото време двамата ще се учите един от друг. Възможно е дори този ментор да е малко по-млад от вас, но при всички случаи трябва да ви води поне с няколко крачки по отношение на кариерата.

2. Наставникът, който е с около 4 години по-възрастен от вас

Това е някой, който е минал по вашия път, но съвсем наскоро и все още помни и преживява нещата, които са му се случили. Само той може да ви даде ценни съвети за настоящето, които освен това да са хем актуални за времето си, хем адекватни за към ситуацията.

Кой е третият ментор вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase