Снимка: Reuters

Алармата ви буди сутрин и отново се изпълвате с недоволство и отчаяние. Така се будите от понеделник до петък, защото отивате на работа, която направо мразите. И сте в положение, от което не можете да се измъкнете. Чудите се кое е по-добре: да сте без пари и без омразна работа или с малко повече средства и работа, която ви измъчва.

Като си измиете очите, трезвият ви ум започва да се пробужда и да вярва, че днешния ден може би няма да е толкова лош. Хубаво е да вярвате, но въпросът е как да превърнете това си желание в реалност. Или поне как да изтърпите, докато на хоризонтa на надеждата не се появи работа, която да вършите с удоволствие. Ето нашите няколко съвета за понасяне на омразната служба:

Опитайте да завържете нови приятелства

В работна обстановка, лишена от приятни хора, това може да ви се стори трудно, но поне бихте могли да намерите някой, с когото да говорите на един език. Ако все пак има приятни колеги, се опитайте да се сприятелите. Така дори и работата да е непоносима, времето би отминавало по по-приятен начин. Общителността и добрите взаимоотношения с хората биха ви били полезни и за бъдеще.

Намерете си забавления на работното място

Ако сте пред компютър и не сте особено заети, влезте в Skype или намерете интересни сайтове за разглеждане. Свалете си електронна книга и си почетете. Ако нямате толкова свободно време, си пуснете музика за подобряване на настроението. Или пък си мислете за някакво весело преживяване. Когато изложите съзнанието си на приятни мисли, те остават и по-късно да витаят в съзнанието ви.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase