Снимка БГНЕС

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния български турист, който миналия месец издълба името си и това на приятелката си в Колизеума в Рим с помощта на ключове, съобщи АНСА.

Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Той е бил идентифициран, след като управата на парка Колизеум е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи, и е уведомила полицията.

Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния паметник.

27-годишният Иван Димитров, който също се нарича Иван Хокинс, беше заснет от камерата на американския летовник Райън Луц, докато издълбава с връзка ключове думите „Иван и Хейли 23“ в тухлената зидария.

Роденият в България Иван е бил в Рим с дългогодишната му приятелка Хейли Брейси, на 33 години, миналия уикенд. Мъжът работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Още по темата

Райън публикува видеото онлайн, след като се натъква на Иван, облечен в синя тениска и къси панталони, докато обезобразява тухлената зидария. Райън казва: „Ти сериозно ли? Това е шибано, човече. Глупаво е“.

Отличителен черен спортен часовник с кръгъл циферблат на китката му съвпада с този, който Иван носи на страницата си във Фейсбук за фитнес тренировки. Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва безумно, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената.

Райън публикува кадрите на уебсайта Reddit и клипът му бързо стана известен, само в YouTube той беше гледан над 220 000 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase