Разчитам го като част от целия политически процес в САЩ. Няма съмнение, че има много голям политически оттенък върху този процес, най-малкото заради политическото внимание, което му се отделя от републиканците и от демократите, макар демократите съвсем преднамерено да пазят мълчание, за да не изглежда толкова политическа работата. В никакъв случай обаче не трябва да имаме съмнение в американското правосъдие. Ако има правосъдие с главна буква, това е в Америка.

Още по темата
Разбира се, има грешки и фалове в съдебните процеси. Нека не забравяме, че тук обвинението не беше повдигнато само от прокурора, а беше прието от голямо жури, което се одобрява от адвокатите на двете страни. Затова казвам, че има правосъдие. Ако има процес срещу Тръмп, той със сигурност ще бъде пак с голямо жури и то трябва да каже дали той е виновен или невинен. Във всички случаи съдията има само задължението да определи присъдата и нищо повече. Това коментира журналистът Асен Агов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Международният анализатор Огнян Дъскарев подчерта, че окръжният прокурор в Манхатън Алвин Браг е активист на американската левица, на демократическата партия, и е бил избран законно и свободно. А едно от  предизборните му обещания е било да се справи с Тръмп.

Огнян Дъскарев е убеден, че за американците Тръмп е по-добрият вариант за президент.

"Защото той се грижи за самите американци. Ако отговоря като европеец, като че ли за Европа по-удобно ще се чувстват европейските лидери при президент, който все пак не е толкова изискващ. Въпреки че премиерът Борисов направи едно много успешно посещение в Белия дом именно при Тръмп", аргументира се анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase