Снимка: Pixabay

Рекордно висока температура от 23 градуса по Целзий беше регистрирана днес в канадската провинция Квебек, с 15 градуса по-висока от средната за този сезон, съобщи правителствената агенция по околната среда, цитирана от Франс прес.

Рекордната температура е била измерена в Монреал.

Предишната най-висока ноемврийска температура - 22,4 градуса, е била отчетена на 10 ноември 2020 г., каза министърът на околната среда и климатичните промени.

За пръв път откакто се води статистика се отчита такава висока температура през ноември, това е абсолютен рекорд, каза за АФП метеорологът Доминик Мартел.

Предпоследната рекордна стойност е била през 1948 г., когато е била измерена температура от 21,7 градуса.

От началото на изминалата седмица, в резултат от топла въздушна маса, която се движи откъм южните части на САЩ, температурите в Квебек се покачват.

По това време обичайната температура за Монреал е 8 градуса. Още през октомври температурите бяха с 2 градуса над средното.

Тези високи температури обаче няма да се задържат. В средата на ноември се очаква обрат към зимата. Вероятно първият сняг за сезона в Монреал и околностите ще падне през следващия уикенд, а температурите ще са около нулата, обясни метеорологът от специализирания телевизионен канал Метеомедиа Патрик Дюплеси./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase