Снимка: БГНЕС

Посолството на Русия в Украйна е получило нота от украинското министерство на външните работи за експулсирането на дипломата Евгений Черников от страната, предаде ТАСС.

"Получихме нота от украинското външно министерство", информира посолството, потвърждавайки кой е експулсираният дипломат.

Още по темата
Фактът, че Украйна експулсира от страната висш дипломат на руското посолство в Киев, бе обявен в събота от украинското външно министерство. В неделя заместник-министърът на външните работи на Украйна Евгений Енин заяви в ефира на телевизионния канал Украйна-24, че фамилията на дипломата е Черников.

Тази стъпка от Киев се превърна в огледален отговор и е реакция на факта, че на 17 април руското външно министерство съобщи за решението си за експулсиране на украинския консул за получаването на бази данни на правоприлагащите органи и ФСБ. Според излязлата в медиите информация украинският консул Сосонюк бил заловен "в крачка" при получаване на материали, които не би трябвало да стигат до ръцете му., съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase