Снимка: Rеuters

От две седмици 50-годишният Барнаби Джойс - вицепремиер на Австралия е под силен натиск и по челните страници на вестниците. Причините са от интимно естество - разкрития за негова любовната афера с медийната му съветничка Вики Кемпиън, която е на 33 години и е бременна с детето им.

А в четвъртък бе обвинен и в сексуален тормоз от неизвестна засега жена, която внесе жалба в партията му. Забъркалият се в скандали австралийски вицепремиер Барнаби Джойс заяви, че в понеделник ще подаде оставка от поста, както и като лидер на партията "Националистите", която участва в управляващата коалиция, предаде Ройтерс.

След като избухна скандалът с любовната афера, вицепремиерът излезе в отпуска, а премиерът Малкълм Търнбул промени правилника за поведение на министрите, като забрани те да правят секс с подчинени.

Обявявайки оттеглянето си от двата поста на пресконференция в Армидейл в неговия изборен район, Джойс каза, че ще остане депутат в парламента. Това ще запази нестабилното мнозинство от един депутат на коалицията.

Барнаби Джойс е женен от 24 години, както и практикуващ католик. Изборната му кампания през 2016 г. е посветена на опазването на семейните ценности.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase