Снимка: БТА

Страните от Г-7 ще окажат максимално възможния икономически натиск върху Северна Корея във връзка с ядрената й програма. Това заяви представителят на японското министерство на финансите Масаши Асакава, цитиран от ТАСС и БТА.

Ръководителите на финансовите министерства обещаха, че Г-7 ще окаже на Северна Корея максимално възможния икономически натиск, заявява той, цитиран от телевизия NHK.

Още по темата

Асакава подчертава също, че страните от Г-7 ще направят всичко възможно Пхенян да не може да намери "вратичка" в санкционния режим.

Финансовите министри на Г-7 проведоха отделни преговори в рамките на срещата на "финансовото Г-20" във Вашингтон.

Вчера пък източник от Пентагона заяви, че "въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава".

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase