Снимка: Reuters

Южнокорейският президент Мун Дже Ин се обяви в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин за засилване на санкциите срещу Северна Корея, предаде ТАСС, като се позова на комюнике на неговата канцелария.

"Дойде време Съветът за сигурност на ООН да разгледа сериозно възможността за ограничаване на достъпа на Северна Корея да източници на валута, а също и за въвеждане на петролно ембарго и за забрана на трудоустрояването на севернокорейски работници в чужбина", казал Мун на Путин.

Още по темата

По-рано Кремъл съобщи, че двамата лидери са осъдили решително действията на Пхенян.

Руският и южнокорейският президент се разбрали да продължат обмена на мнения по темата на срещата си във Владивосток утре в рамките на Източния икономически форум.

Междувременно Южнокорейските военноморски сили проведоха в Японско море големи учения с бойни снаряди в отговор на провокациите на Севера.

Информационна агенция Йонхап определи маневрите като израз на решителността на страната да отговори на севернокорейските провокации.

В ученията са участвали фрегата, патрулен кораб, плавателни съдове с ракети с прецизно насочване и високоскоростни лодки.

Южнокорейските военноморски сили планират още четири дни маневри в южните териториални води на страната от утре.

"Ако врагът извърши каквато и да било провокация, над или под водата, ще отговорим незабавно и ще го изпратим на дъното", предупреди представител на ВМС на Южна Корея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase