Четиринайсетгодишно момче, арестувано от саудитската полиция, задето танцувало на кръстовище под звуците на песента "Макарена", е освободено с предупреждение за безопасността на движението, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс.

Видеото с момчето, което танцува под звуците на популярния хит от 90-те пред пет ленти, пълни с автомобили, спрели на червен светофар, получи широко разпространение в социалните мрежи.

Полицията заяви, че тийнейджърът е бил задържан за разпит, защото е показал "непристойно поведение на обществено място", затруднявайки трафика. Момчето е освободено без обвинение, след като той и настойникът му били разпитани.

Двамата са подписали писмена декларация, че момчето повече няма да демонстрира поведение, от което би могла да произтече опасност за неговия живот и живота на други", заяви ведомството. "Целта е единствено да бъде предупредено за потенциалните последствия за собствената му безопасност, както и да спазва правилата за безопасността на водачите на превозни средства и пешеходците като цяло".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase