Снимка: Reuters

Русия може да наложи допълнителни ограничения на САЩ, но няма да го направи, защото това ще навреди на развитието на международните отношения, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние, разбира се, има какво да кажем и да ограничим такива сфери на дейност от нашето сътрудничество, които ще са чувствителни за американската страна. Но мисля, че това не е нужно, то ще навреди и на развитието на международните отношения", заяви Путин в интервю за Общоруската държавна телевизионна.

Още по темата

Според него дори отношенията между САЩ и Русия да се променят, това няма да е стане скоро.

"Ние доста дълго чакахме да настъпи промяна към по-добро (в отношенията между САЩ и Русия), хранехме надежда, че положението ще се промени. Но по всичко изглежда, че дори то да се промени, това няма да е скоро", каза той.

Все пак Путин заяви, че САЩ и Русия постигат резултати в сътрудничеството дори "в тази доста трудна ситуация".

По думите му създаването на зона за деескалация в Южна Сирия е показало конкретен резултат от съвместната работа между Вашингтон и Москва.

Междувременно Държавният департамент на САЩ нарече непредизвикано решението на Русия да изгони американски дипломати, предаде ДПА, като се позова на американски медии.

"Руското правителство поиска мисията на САЩ в Русия да бъде ограничена на 455 служители до 1 септември. Това действие е достойно за съжаление и непредизвикано", заяви пред в. "Вашингтон пост" висш служител в Държавния департамент.

"Правим оценка на въздействието на това ограничение и обмисляме как да отвърнем", каза служителят, пожелал анонимност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase