Снимка: архив, Reuters

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Още по темата

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака.

В отговор на това нападение с отровен газ правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase