Снимка: Reuters

След три терористични атаки за три месеца, тези инциденти започват да се възприемат като новото нормално, пишеBBC.

Бруталната реалност е, че този вид заплахи са абсолютно типични за това, което джихадистите се опитват да постигнат при своите нападения в Европа.

Още по темата

От 2013 г. насам силите са сигурност в Обединеното кралство са осуетили 18 заговора. При голяма част от тях заподозрените са планирали да извършат действия на насилие, подобни на нападенията срещу "Уестминстър бридж" и "Лондон бридж".

Плановете за използване на бомби като случая с концерта в Манчестър са рядкост, тъй като извършителите трябва да имат технически умения, посочва "Фокус".

Но нападението на граждани с коли и ножове е доста по-лесно и от дълго време се насърчава от терористичната групировка "Ислямска държава" и от други джихадистки организации.

Целта на тримата нападатели миналата нощ е напълно ясна: те не само са искали да убиват, но са искали и да изгубят своя собствен живот.

Те са били напълно наясно, че след като започнат да нападат пешеходците, служители от въоръжената полиция ще пристигнат незабавно. А фалшивите бомбени колани, които са носели, според техните ненормални умове, са щели да ускорят смъртта им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase