Снимка: Reuters

Тунизиецът Анис Амри, който извърши атентата на коледен базар в Берлин през декември, врязвайки се в посетителите с откраднат камион, редовно е употребявал кокаин и канабис, показват резултатите от аутопсията му, обяви прокурорът на Милано Алберто Нобили.

Още по темата
Установено е, че в самия ден на атаката Амри не е приел наркотици, но това не означава, че не е бил под влияние на дрога, съобщава ДПА.

В атаката в Берлин, извършена на 19 декември, бяха убити 12 души и ранени над 50 души. Терористът избяга, а по-късно бе убит при престрелка с италианската полиция край гара в предградие на Милано на 23 декември.

Миланският прокурор Нобили отбеляза, че Амри може би е бил в града на модата на път за Сицилия, където познавал млада жена. Той я срещнал, докато живеел в бежански център в сицилианския град Белпасо, допълни прокурорът и каза, че Амри дори я ухажвал.

Разследващите смятат, че Амри е разменял есемеси с тази жена, която била италианка, малко над 20-годишна. Тя самата е потвърдила, че е получавала съобщенията, но разследващите не я смятат за заподозряна по случая с берлинското нападение.

Прокурорът на Милано каза, че Анис Амри е ухажвал също така и няколко млади жени в Германия, вероятно с цел да получи правото да пребивава в страната, като се ожени за някоя от тях, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase