Снимка: архив Reuters

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм призова днес президента Доналд Тръмп да накаже Русия заради предполагаемата й намеса в президентските избори в Съединените щати през ноември, предаде Асошиейтед прес.

"Конгресът на САЩ трябва да направи така, че да има последици за Русия", призова Греъм на Мюнхенската конференция по сигурността. Той използва нецензурен език, казвайки, че "2017-а ще бъде година на сритване на Русия в задника в Конгреса".

Греъм, един от лидерите на републиканците в Сената, обяви, че възнамерява да внесе предложение за нови антируски санкции, и увери, че мярката ще получи повече от 75 гласа "за" в 100-членната горна камара на Конгреса.

Според представители на разузнаването на САЩ Русия се е намесила в изборите в полза на новия президент, който спечели като кандидат именно на Републиканската партия, включително с хакерски атаки срещу Демократическата партия, отбелязва АП. Русия отрича тези обвинения. Руският министър на външните работи Сергей Лавров направи за последно това вчера, казвайки в Мюнхен, че "не вижда факти", припомня БТА.

Американски сенатори републиканци планират да внесат законопроект за налагане на нови санкции и срещу Иран, обяви още Линдзи Греъм, цитиран от Ройтерс.
Греъм, член на комисията на Сената за въоръжените сили, се аргументира с нарушаването от Ислямската република на резолюции на Съвета за сигурност на ООН като извършва опити с балистични ракети и дестабилизира Близкия изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase