Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева съобщи във Facebook, че материалът срещу нея в сайта на Изследователския институт за външни политики в САЩ е бил свален.

След като институтът публикува оклеветяващ материал на сайта си, а някои български медии повториха съдържаните в него лъжи и клевети срещу мен и моето семейство, предупредих, че повече няма да мълча и ще потърся правна защита, пояснява Георгиева.

Още по темата

Веднага след като моите адвокати се свързаха с Изследователския институт за външни политики, статията беше премахната от сайта им, добавя тя.

Георгиева отбелязва, че днес на същия сайт е било публикувано следното съобщение: "На 17 октомври 2016 г. публикувахме статия на Ив Кугелман, озаглавена "ООН се размина с голям скандал". Тази статия съдържаше твърдения за българския еврокомисар Кристалина Георгиева. След като прегледахме материала отново и направихме допълнителни проучвания, се отричаме от написаното в него и го премахваме от нашия сайт. Текстът беше свален на 25 октомври 2016 г.".

Очаквам всички, които препечатаха материала в опит да ме атакуват, също да се дистанцират от тази обидна статия и да информират читателите си за това свое решение, пише Кристалина Георгиева.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase