Снимка: архив Reuters

Програма на федералното правителство на Германия е подпомогнала до края на септември за създаването на 34 хил. работни места в кризисни държави като Турция, Йордания, Ливан и Ирак, съобщава националният ежедневник Die Zeit.

Ходът на Берлин е насочен към това да бъдат преодолени причините, принуждаващи гражданите на тези страни да напуснат родините си и да се отправят към Европа като бежанци, отбелязва "Фокус".

До края на текущата 2017 г. Министерството на развитието на ФРГ предвижда средства за създаването на допълнителни работни места в тези страни, с което общият брой на заетите благодарение на програмата ще достигнат 50 хил. души.

От редакцията уточняват, че в проектите по които се получават средствата, са разнообразни. В Ирак например около 16 хил. души са заети в изграждането на детски площадки и спортни съоръжения, а също и в ремонт на пътища. В Йордания 1,8 хил. мъже и жени събират отпадъци за надница от 19 евро на ден. Изчислено е, че годишно заетите по програмите получават около 800 евро допълнителен доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase