Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase