Една от последните снимки на Дейвид в Китай Снимка: helpfinddavid.com

Преди 12 години колежанинът Дейвъд Снедън заминава за Китай през лятната си ваканция. Тогава 24-годишният Дейвид се губи из планините в провинция Юнан.

Родителите му подават сигнал, но издирването от китайската полиция и американското посолство не дава резултат. Накрая китайските власти решават проблема с едно просто обяснение - Дейвъд е паднал в дефилето "Скачащия Тигър" и е загинал, пише Fox News.

Един проблем обаче - родителите му никак не се връзват на тази теория. Те създават сайт, посветен на търсенето на сина им. Тяхното собствено разследване сочи, че Дейвид е похитен от севернокорейските служби и е заложник в КНДР.

Родителите на Дейвид са събирали информация с години и предположението им се позовава на мнението и на Чой Сун Йон, президент на Семейния съюз на отвлечените в Корея.

В сряда пък японска новинарска агенция обяви, че Дейвид наистина е бил похитен от агенти на Северна Корея и е отведен на 2500 мили от провинцията, където е изчезнал.

Според Yahoo news Japan, Дейвид е бил отвлечен в Северна Корея, за да стане учител по английски на лидера на страната - Ким Чен Ун. Агенцията дори твърди, че Дейвид има съпруга и две деца.

Медията цитира информация от Южна Корея, според която Снедън живее в Пхенян, където преподава английски.

Родителите му вярват, че синът им е бил отведен от режима на Северна Корея за обучение заради познанията му по корейски.

Младежът, който е израснал в Небраска, служил на мисия за църква в Южна Корея. Майка му споделя, че информацията, че синът й е в Северна Корея не я изненадва изобщо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase