Снимка: sbj-bg.eu

Шансовете Фетхуллах Гюлен да бъде предаден от САЩ на Турция са минимални. Така смята Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.

"Ердоган и властите трябва да представят на федерален съдия, че съдебната система е независима, съдията трябва да бъде убеден, че има основания Гюлен да бъде предаден на турските власти. Това ми се струва много трудно. Турция е много ключов партньор на САЩ и не мисля, че Гюлен е единствената тема, заради която Джо Байдън ще посети Турция", оцени Караджов пред БНР.

Още по темата

Караджов коментира и кандидат-президентската надпревара в САЩ. "Не бих вярвал на нищо, което идва от Тръмп, защото неговата позиция се променя толкова често, че вече не е ясно коя е последната му и най-крайна и валидна позиция. Вчерашната реч, която беше предназначена да бъде голяма и програмна, не каза нищо ново освен някои от старите клишета", каза Караджов.

Според него Тръмп не се харесва и на някои свои съпартийци: "Имаше едно писмо, подписано от 50 специалисти във външната политика и националната сигурност, които казаха, че той не само е неподготвен, но и опасен. Разцеплението по този фронт в Републиканската партия е много силно. Вътре се води дискусия. Джо Байдън каза за Тръмп, че не е срещал по-неподготвен кандидат в дългата си политическа кариера".

Той посочи, че според социолозите в ключови щати Клинтън води в надпреварата. Като се гледа щат по щат - не виждам признаци Тръмп да успява някъде, каза Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase