Снимка: Reuters

Говорител на германската полиция, заяви, че нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България.

Нападателят, чието име все още не се съобщава, е бил известен на полицията за притежание на наркотици и също така е бил известно време в психиатрично заведение заради два опита за самоубийство.

Още по темата
27-годишният мъж се самовзриви пред препълнен вино бар в Ансбах, близо до Нюрнберг, снощи в 22 ч. местно време. Той загина, а други 12 души бяха ранени.

По това време в града е имало музикален фестивал на открито с 2500 посетители. Атентаторът не е имал билет и се е самовзривил навън.

Разследващите са открили голямо количество метални частици в раницата, в която е бил експлозивът. Това, по думите им, означава, че сириецът е искал да остави след себе си голям брой жертви и ранени.

Днес органите на реда са разпитвали близки на сириеца, правили са и оглед на мястото, в което е живял. Познат на самоубилия се твърди, че редовно са пили кафе заедно и са обсъждали религиозни въпроси. Самовзривилият се твърдял, че Ислямска държава не са проводници на исляма. "Казваше, че не е като тях, не харесвам такива неща", разказва той, но признава, че често го е хващал в лъжа.

Сирийци не може да бъдат депортирани директно в Сирия поради ситуацията там, напомни говорителят Тобиас Плате. Той уточни, че не може да каже "към този момент защо депортацията на 27-годишния сириец с отхвърлена молба за убежище не се е състояла. Не е ясно кога се е предполагало той да бъде депортиран, отбелязва АП.

Този инцидент идва след други три атаки в Германия само за седмица. При първата афганистански младеж рани с брадва пътници във влак в Бавария. При втория 18-годишен германец от ирански произход откри безразборна стрелба в Мюнхен, а при третият - сирийски бежанец уби с мачете жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase