Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Никой не може да си играе с волята на този голям народ, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, който даде извънредна пресконференция по повод опита за преврат в Турция.

Йълдъръм заяви, че организаторите и изпълнителите на това деяние вече са в ръцете на турското правосъдие и ще си получат заслуженото.

Премиерът Бинали Йълдъръм благодари на всички, които са предотвратили този акт.

„Този акт показа едно нещо и то е, че турският народ показа колко е силен и колко е важна демокрацията за нашата държава. Гражданите, които спряха танковете с турските знамена, и загиналите нашият народ няма да забрави“, каза Йълдъръм и отново им благодари.

Още по темата

„Никой не трябва да се заиграва със свободата и демокрацията на народа. Ние виждаме, че народът вече се върна към нормалния си живот. Те тръгнаха срещу народа със самолети, бомби и танкове на държавата. Тези, които откриха огън срещу народа, са по-долни от терористите от ПКК. Нашият народ успя да се спаси от една голяма беда“, заяви турският премиер.

Йълдъръм благодари на пресата, на народа за техния патриотизъм.

„Така ние приключихме първата фаза и продължаваме да действаме. Ние ще направим каквото трябва, за да може турската държава да не се излага пред света“, каза Йълдъръм, цитиран от БНТ.

Той призова хората да излязат по улиците със знамена и нарече днешния ден "празник на турската демокрация".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase