Снимка: архив, Ройтерс

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц критикува състава на правителството на новия британски премиер Тереза Мей, предаде Франс прес.

Още по темата
Според Шулц с назначенията Мей иска да си осигури вътрешно единство в Консервативната партия и се фокусира по-малко върху бъдещето на страната.

Великобритания трябва да разчупи този опасен порочен кръг, който има преки последици върху останалата част на Европа, каза Шулц. Той добави, че Мей взима политически решения не въз основа на главния критерий, а именно благото на страната, а въз основа на вътрешнополитически сметки.

Според Шулц "за жалост всичко това произтича от отправната точка на злощастния референдум" за Brexit, на който на 23 юни мнозинството от британците се обявиха за излизане от ЕС.

Намираме се в една несигурна и трудна ситуация в Европа и ето защо онези, които са замесени в нея, трябва да действат с по-голяма отговорност, каза Шулц.

Мей предизвика всеобща изненада вчера като повери поста на министър на външните работи на водача на кампанията за Brexit Борис Джонсън. Тя създаде поста на министър на Brexit и го повери на Дейвид Дейвис, бивш държавен секретар по европейските въпроси, който също води кампания за Brexit. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase