Снимка: bgonair.bg

Тази сутрин, точно преди гей парада в Лос Анджелис, беше заловен човек, който е имал в колата си цял арсенал автоматични оръжия, експлозиви и материали за експлозиви. От това, което се разбира досега, той е отивал с явното намерението да направи нещо на самия парад.

Още по темата

Това съобщи професор Христофор Караджов, който се включи на живо от Лонг Бийч, Калифорния в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че усещането след инцидента в американския град Орландо, при който 50 души бяха убити, е потресаващо.

"Преди малко слушах експерти от ФБР, които казаха, че ако преди години от замислянето на едно престъпление до осъществяването му са минавали средно по 6 месеца, в момента това по план може да се случи за дни, ако не и за часове", каза в ефир Караджов.

Във връзка с това, че преди няколко месеца имаше масово покушение в дом за хора с ментални увреждания в САЩ, а сега става въпрос за хора с различна сексуална ориентация и дали има връзка между това, професорът каза, че не мисли, че нещата могат да бъдат съотнесени едно към друго.

По думите му има няколко основни нишки, които трябва да се търсят - "Ислямска държава", хомофобията, душевно разстройство и лесният достъп до автоматични оръжия.

На въпрос кой от двамата кандидати за президентския пост - Хилари Клинтън или Доналд Тръмп - ще спечели от подобен трагичен инцидент, професорът е категоричен: "Не искам никой политик да печели от подобни инциденти, а да се мисли разумно, да се разсъждава с мозъка, не толкова със сърцето и да се мисли какво може да се направи не на думи, а на дела и да се види как политиците могат да помогнат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase